Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 1 TL Szechuan-Pfeffer-Pulver (siehe Tipp)
- 500 g Schweine-Rippchen (Schälrippchen), in Stücken (6 cm), siehe Tipp
- 20 g Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 15 g Sojasauce
- 300 g Sauerkraut, aus der Dose (siehe Tipp)
- 500 g Wasser
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (5 cm)
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Ente
3 godz. 15 min
Boeuf Bourguignon und warmer Zitronenkuchen mit Zitronensirup
2 godz. 20 min
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20 min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2h 45min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 Std. 30 Min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1h
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Dreierlei Fischfilets mit Kräutersauce und kleinen Pellkartoffeln
30 Min
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2 godz.
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h