Rippchen mit Sauerkraut (排骨炖酸菜)

Rippchen mit Sauerkraut (排骨炖酸菜)

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • neutrales Öl
    20 g
  • Szechuan-Pfeffer-Pulver (siehe Tipp)
    1 TL
  • Schweine-Rippchen (Schälrippchen), in Stücken (6 cm), siehe Tipp
    500 g
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    20 g
  • Sojasauce
    15 g
  • Sauerkraut, aus der Dose (siehe Tipp)
    300 g
  • Wasser
    500 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (5 cm)
    2
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 258 kcal / 1078 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...