Wildschweingulasch mit Nudeln

Wildschweingulasch mit Nudeln

4.5 203 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wacholderbeeren
    8
  • Lorbeerblatt, getrocknet in Stücken
    1
  • schwarze Pfefferkörner
    20
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Paprika edelsüß
    1 EL
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    2 TL
  • Wildschweinbraten in Würfeln (Gulasch)
    800 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln halbiert
    450 g
  • Schweineschmalz in Stücken
    30 g
    30 g Pflanzenöl, in Stücken
  • Muscovado-Zucker (Rohrohrzucker)
    10 g
    10 g brauner Zucker, (Rohrohrzucker)
  • Paprika-Tomatenmark (z.B. von Hengstenberg)
    50 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Rotwein, trocken
    200 g
  • Paprika, gemischt in Streifen (1 cm)
    400 g
  • Pappardelle (breite Bandnudeln)
    500 g
  • Saure Sahne
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 59 g
Kalorie 4274 kJ / 1020 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...