Leber Berliner Art (Berlin)

Leber Berliner Art (Berlin)

4.5 184 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln mehlig kochend, in Würfeln (1,5 cm)
    750 g
  • rote Zwiebeln in Ringen
    200 g
  • Äpfel mittelgroß, entkernt, in Scheiben
    2
  • Kalbsleber in 4 Scheiben (à 150 g)
    600 g
  • Mehl
    2 EL
  • Butter und etwas mehr zum Braten
    50 g
  • Milch
    80 g
  • Muskat
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 528 kcal / 2211 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...