Leber Berliner Art (Berlin)
TM6 TM5

Leber Berliner Art (Berlin)

4.5 (168 ocen)

Składniki

  • 1 ½ TL Salz
  • 500 g Wasser
  • 750 g Kartoffeln, mehlig kochend, in Würfeln (1,5 cm)
  • 200 g rote Zwiebeln, in Ringen
  • 2 Äpfel, mittelgroß, entkernt, in Scheiben
  • 600 g Kalbsleber, in 4 Scheiben (à 150 g)
  • 2 EL Mehl
  • 50 g Butter und etwas mehr zum Braten
  • 80 g Milch
  • 1 Prise Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2211 kJ / 528 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy