Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, mehlig kochend, in Würfeln (1,5 cm)
- 200 g rote Zwiebeln, in Ringen
- 2 Äpfel, mittelgroß, entkernt, in Scheiben
- 600 g Kalbsleber, in 4 Scheiben (à 150 g)
- 2 EL Mehl
- 50 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 80 g Milch
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2211 kJ / 528 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buletten mit Pilzrahm
1h
Lammkeule alla Romana
2h 15 min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1 Std. 40 Min
Kabeljau in Senfsauce
40min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Coq au vin
2h
Kalbsleber venezianisch
40min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Kalbsfrikassee mit Staudensellerie, Schwarzwurzeln und Kartoffeln
1h 35min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min