Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen

Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen

3.8 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und etwas mehr für die Kartoffeln
    700 g
  • Schweine-Rippchen (Kasseler), gepökelt und geräuchert, zwischen den Knochen zerschnitten
    1000 g
  • Kartoffeln, festkochend mit Schale
    800 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Pflanzenöl
    20 g
  • Zucker
    15 g
  • Wacholderbeeren angedrückt
    6
  • Lorbeerblätter
    2
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Crème fraîche
    150 g
  • Sauerkraut (Füllmenge 850 g), mit Flüssigkeit
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 545 kcal / 2282 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...