Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter, weich
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Zwiebeln (200 g), 1 Zwiebel halbiert
- 10 g Öl und etwas mehr zum Formen
- 4 Scheiben Toastbrot
- 3 Sardellenfilets, in Öl
- 275 g Milch
- 600 g Rinderhackfleisch
- 1 TL Senf
- 2 Eier
- 1 ¾ TL Salz
- 8 Prisen Pfeffer
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 800 g Kartoffeln, geviertelt
- 300 g Romanesco, in Röschen
- 30 g Mehl
- 150 g Sahne
- 90 g Kapern (1 Glas), mit Sud
- 1 TL Zitronensaft
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4607 kJ / 1101 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 2179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min.
Mediterraner Falscher Hase mit Reis und Ratatouille
1h 20min
Birnen, Bohnen und Kassler
50 min.
Biff a la Lindström mit schwedischen Kartoffeln
1h 15 min.
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1h 30 min.
Hühnerfrikassee
1h 20min
Buletten mit Pilzrahm
1h
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min.
Hackbraten "Falscher Hase"
1h 30 min.
Hackbraten mit Kartoffeln und Ratatouille
1h
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 min.
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35min