Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken (2 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 2 rote Chilischoten, frisch, entkernt
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Koriander, frisch, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 40 g Sesamöl
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 120 g Fischsauce
- 50 g Garnelen, roh, geschält
- 2 Dosen Kokosmilch, ungesüßt (à 400 g)
- 100 g Glasnudeln, mehrfach durchgebrochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3001 kJ / 717 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte Korma
40 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Fischeintopf mit Koriander
45min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Kokossuppe mit Garnelen
35 min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min
Andalusische Fischsuppe
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35 min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25min