Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten

Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten

4.2 312 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Zitronensaft
    50 g
  • rote Chilischoten, frisch entkernt
    2
  • Knoblauchzehen
    4
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Koriander, frisch abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
    40 g
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Sesamöl
    40 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Fischsauce
    120 g
  • Garnelen, roh, geschält
    50 g
  • Kokosmilch ungesüßt (à 400 g)
    2 Dosen
  • Glasnudeln mehrfach durchgebrochen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 717 kcal / 3001 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...