Schwarze Linguine

Schwarze Linguine

4.4 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • natives Olivenöl
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • kleine Tintenfische, ganz gesäubert, in Streifen (1 cm)
    600 g
  • trockener Weißwein
    60 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    650 g
  • Tintenfisch-Tinte, flüssig
    1 - 2 Pck.
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Linguine
    400 g
  • Zitrone in 4 Scheiben
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 2502 kJ / 598 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...