![Schwarze Linguine Schwarze Linguine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDD69865-323A-4156-A296-9C41BD7F3AAF/Derivates/51E94D55-0D57-4427-BC82-C746A49BFA37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 50 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g kleine Tintenfische, ganz, gesäubert, in Streifen (1 cm)
- 60 g trockener Weißwein
- 1 ½ TL Salz
- 650 g Wasser
- 1 - 2 Pck. Tintenfisch-Tinte, flüssig
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Linguine
- 1 Zitrone, in 4 Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Nizza-Salat
40min
Tintenfischringe aglio e olio
1u. 20min
Sizilianischer Garnelensalat
40min
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30min
Rindfleisch-Wok mit roten Zwiebeln und Brokkoli
1h 10min
Limettenpappardelle mit Gambas
1u. 20min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1u. 20min
Tintenfischringe aglio e olio
1u. 20min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1u.
Pappardelle mit Lammragout
1u.
Carpaccio von gebratenem Rinderfilet
24h
Steirischer Rindfleischsalat
1u.