Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 50 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g kleine Tintenfische, ganz, gesäubert, in Streifen (1 cm)
- 60 g trockener Weißwein
- 1 ½ TL Salz
- 650 g Wasser
- 1 - 2 Pck. Tintenfisch-Tinte, flüssig
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Linguine
- 1 Zitrone, in 4 Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Saibling mit Artischocken
40min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20min
Zitronenlinguine mit Scampi
35 min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Linguine mit Garnelen
35 min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55 min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Riesengarnelen in Cognac
20min
Garnelen Aglio e Olio
20min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min