Urządzenia i Akcesoria
Schwarze Linguine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie ohne Stiele1 Bund
-
natives Olivenöl50 g
-
Knoblauchzehen2
-
kleine Tintenfische, ganz gesäubert, in Streifen (1 cm)600 g
-
trockener Weißwein60 g
-
Salz1 ½ TL
-
Wasser650 g
-
Tintenfisch-Tinte, flüssig1 - 2 Pck.
-
Pfeffer1 Prise
-
Linguine400 g
-
Zitrone in 4 Scheiben1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
37 g
Kalorie
2502 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Fischsuppe
1 godz. 40 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Limettenpappardelle mit Gambas
1 godz. 20 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 godz. 5 min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Bouillabaisse
1 godz.
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Zitronenlinguine mit Scampi
35 min
Andalusische Fischsuppe
50 min