Sauer-scharfe Garnelensuppe

Sauer-scharfe Garnelensuppe

4.4 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Bio-Limette
    1
  • frische Korianderblätter
    2 EL
  • frisches Thai-Basilikum
    2 EL
  • Garnelen, roh, groß, ungechält mittelgroß, in der Schale (siehe Tipp)
    500 g
  • Öl (z. B. Erdnussöl)
    20 g
  • Galgant, frische Wurzel in Stücken
    20 g
    20 g Ingwer, frisch, in Stücken
  • frisches Zitronengras in Stücken (3 cm)
    3 Stängel
  • frische Chilis halbiert, nach Geschmack und Schärfe
    1 - 2
  • Kaffir Limonenblätter, getrocknet
    3
  • Rohrzucker
    1 TL
    ½ TL Honig
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    1000 g
  • Fischsauce
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Röllchen (1 cm)
    50 g
  • Shiitakepilze, frisch in Scheiben (siehe Tipp)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...