Gratin de comté façon pudding

Gratin de comté façon pudding

4.5 21 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • 400 g de pain de la veille, tranché et sans croûte
  • 200 g de comté coupé en morceaux
  • 400 g de lait
  • 30 g de beurre doux et un peu pour le plat
  • 150 g de champignons de Paris frais émincés en lamelles
  • 150 g de lardons fumés
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 œufs
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 417 kcal / 1749 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...