Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de pain de la veille, tranché et sans croûte
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 400 g de lait
- 30 g de beurre doux, et un peu pour le plat
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 150 g de lardons fumés
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 œufs
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1749 kJ / 417 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Quiche auvergnate
1h 20 min
Croque flammekueche
55min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Welsh rarebit
30min
Gratin crémeux à la normande
1 godz. 5 min
Flan express au roquefort
30min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1h 35 min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Roulé au fromage et au jambon
40min