Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 4 pincées de sel
- 7 pincées de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 200 g de pain rassis, coupé en morceaux
- 240 g de reblochon
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9984 kJ / 2399 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 159 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pâtes au fromage
50min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Gratin de comté façon pudding
45min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Aligot
40min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1h
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Gratin de crozets au jambon
1h
Welsh rarebit
30min