Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di filetti di merluzzo surgelati
- 200 g di patate, pelate e a fette (7-8 mm)
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 623 kJ / 149 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Salmone al cartoccio
35min
Platessa al pomodoro
30min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Pesce spada con fagiolini e olive
40min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35min