Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 25 g di burro
- 100 g di latte
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Penne in crema di gambi
35min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1h 20min
Ravioli con salsa di zucchine
35min
Pesto di carote e noci
10 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30min