Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 25 g di burro
- 100 g di latte
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di fagioli con spinaci
30 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 dk
Spinaci filanti
40min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30 min
Pennette risottate al pesto di spinacino e anacardi
30 min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 min
Pesto di carote e noci
10 dk
Burger piselli e ricotta
35 min
Pesto di nocciole
10 dk
Purè di carote all'olio di oliva
30 min
Purè di piselli
40min