Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di porri a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di radicchio rosso di Verona, a listarelle
- 40 g di vino bianco
- 100 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 160 g di pasta secca tipo fusilli
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Penne lisce al ragù di trevisana
40 Min
Spaghetti al ragu' di asparagi
40 Min
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40 Min
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Orecchiette speck e radicchio
35 Min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40 Min
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min