Urządzenia i Akcesoria
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni
Składniki
-
3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
-
1000 g di acqua
-
1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
-
200 g di riso per risotto tipo Carnaroli
-
200 g di patate pelate ed a pezzi (1-2 cm)
-
4 cucchiai olio extravergine di oliva
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
16.3 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1419.3 kJ /
339.2 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
La cucina lombarda
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Spongade della Val Camonica
5 godz.
Polenta e bruscitti
2 godz. 20 min
Minestra di castagne
1 godz. 40 min
Torta paesana
1 godz. 10 min
Riso e porri
30 min
Pisarei e faśö
35 min
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35 min
Pizzoccheri
50 min