Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1000 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 200 g di riso per risotto tipo Carnaroli
- 200 g di patate, pelate ed a pezzi (1-2 cm)
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1419.3 kJ / 339.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 16.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto alla monzese
35 Min
Pisarei e faśö
35 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Pasta sfiziosa
30 Min
Bicchiere di polenta con ragù
1 Std. 45 Min
Pizzoccheri
50 Min
Polenta taragna
1h 15min