Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di farina tipo 00 + q.b.
- 800 g di tranci di salmone fresco a tocchi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 10 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di burro
- 150 g di vino bianco
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 38.9 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al limone
45 min.
Salmone al cartoccio
35min
Filetti di salmone con crema di zucca
35min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min.
Filetto di orata con peperoni
25 min.
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 min.
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40 min.
Salmone all'arancia e pistacchi
40 min.
Spada alle erbe con olive
40 min.
Pesce spada all'arancia
40 min.
Salmone all'aceto balsamico con spaghetti di zucchina
40 min.