Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 514 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1150 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Spiced lamb pie
40min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Moroccan chicken with couscous
1 godz. 5 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 Std. 15 Min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Chicken and mushroom lasagne
1 Std. 55 Min