Urządzenia i Akcesoria
Lamb Moussaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Eggplant and mince layers
-
water900 g
-
eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)750 g
-
sea salt2 ½ tsp
-
olive oil plus extra for greasing30 g
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
red wine30 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
tomato paste1 tbsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
lamb mince broken into pieces1000 g
Béchamel topping
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)170 g
-
unsalted butter40 g
-
plain flour40 g
-
full cream milk500 g
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1150 mg
Białko
38.6 g
Kalorie
2159 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork and apple cider stew
1 godz. 40 min
Shepherd's pie with butter bean mash
1 godz.
Chicken cacciatore
50 min
Beef stroganoff
35 min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1 godz. 20 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 godz. 15 min
Fish pie with mashed potato topping
2 godz.
Spiced lamb pie
40 min
Southern-style pork and bean casserole
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min