Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g polenta, plus extra for dusting
- 150 g pecans
- 120 g millet flour
- 70 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g buckwheat flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 1 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp caraway seeds
- ½ tsp salt
- 30 g dried cranberries
- 120 g pitted dates, cut into halves
- 100 g dried figs, cut into halves
- 50 g dried apricots, cut into quarters
- 330 g buttermilk
- 1 tbsp honey
- butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1130.2 kJ / 269.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 208.8 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min
Gluten free breakfast cereal clusters
1 Std. 15 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Gluten-free goodness pastry
1h
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min