
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g polenta plus extra for dusting
- 150 g pecans
- 120 g millet flour
- 70 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g buckwheat flour plus extra for dusting (see Tips)
- 1 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp caraway seeds
- ½ tsp salt
- 30 g dried cranberries
- 120 g pitted dates cut into halves
- 100 g dried figs cut into halves
- 50 g dried apricots cut into quarters
- 330 g buttermilk
- 1 tbsp honey
- butter to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 269.1 kcal / 1130.2 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 208.8 mg