Roasted carrot dip
TM6 TM5 TM31

Roasted carrot dip

2.8 (17 ocen)

Składniki

  • 400 g carrots, cut into pieces (2 cm)
  • 30 g honey
  • 30 g olive oil
  • 1 orange, zested and juiced
  • 1 fennel bulb (approx. 130 g), fronds trimmed, cut into quarters
  • ½ tsp caraway seeds
  • ¼ tsp grated nutmeg
  • 2 tsp sweet paprika
  • 1 - 1 ½ tsp sea salt flakes, to taste
  • 60 g tahini
  • 80 g Greek yoghurt
  • 100 g water

Wartości odżywcze
na 600 g
Kalorie
4390.3 kJ / 1049.3 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
110 g
Tłuszcz
64 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
24.8 g
Sód
2777.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy