Roasted carrot dip

Roasted carrot dip

2.8 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
600 g

Składniki

  • carrots cut into pieces (2 cm)
    400 g
  • honey
    30 g
  • olive oil
    30 g
  • orange zested and juiced
    1
  • fennel bulb (approx. 130 g), fronds trimmed, cut into quarters
    1
  • caraway seeds
    ½ tsp
  • grated nutmeg
    ¼ tsp
  • sweet paprika
    2 tsp
  • sea salt flakes to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • tahini
    60 g
  • Greek yoghurt
    80 g
  • water
    100 g

Wartości odżywcze na 600 g

Kalorie 1049.3 kcal / 4390.3 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 110 g
Błonnik 24.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 2777.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...