Crostata con fiori di zucca

Crostata con fiori di zucca

4.5 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 150 g di Provolone affumicato a pezzi
  • 3 uova
  • 100 g di ricotta fresca scolata
  • 50 g di pangrattato
  • 50 g di latte
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • 8 fiori di zucca puliti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296.8 kcal / 1242.4 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 210.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...