Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pancarrè
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 10 g di zucchero
- 500 g di farina tipo 0
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Puntarelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di puntarelle, a listarelle
Mozzarella in carrozza
- 150 g di mozzarella ben sgocciolata, a fette (½ cm)
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- pangrattato q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3838 kJ / 917 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 75.3 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini
1h 40min
Asparagi alla parmigiana
50 min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Focaccia al formaggio
55 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Cuculli genovesi ai ceci
1h 30min
Torta alle bietole
3h
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1 Std. 15 Min