![Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni) Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f3b991f-9cb5-4f62-a780-29a6df0cfd52/Derivates/6b6fef03-b598-4a62-832f-131ff31a3597.jpg)
Wersje kompatybilne
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di aceto di vino rosso
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di lamponi
- 500 g di acqua
- 800 g di polpo fresco
- 70 g di carote
- 30 g di gambo di sedano
- 1 spicchio di aglio
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 avocado maturo (circa 100 g) a cubetti
- 200 g di anguria a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Polpo agli agrumi
1 Std.
Astice in bella vista
1 Std. 15 Min
Crema di patate con polpo
1 Std.
Polpo su farinata di ceci
5h
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1 Std.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Tartare al salmone
1 Std.
Calamari su crema di piselli e pomodori
50 Min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Anelli di totano su crema di piselli
40 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.