Wersje kompatybilne
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di aceto di vino rosso
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di lamponi
- 500 g di acqua
- 800 g di polpo fresco
- 70 g di carote
- 30 g di gambo di sedano
- 1 spicchio di aglio
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 avocado maturo (circa 100 g) a cubetti
- 200 g di anguria a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Insalata di polpo mediterranea
4h
Spigola al vapore con salsa al lime
35min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Capesante al profumo di arancia
1h 10 min
Gamberi in insalata esotica
30min
Polpo agli agrumi
1h
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min