Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Nudelsalat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
natives Olivenöl extra40 g
-
Sonnenblumenöl40 g
-
Ei1
-
Salz2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Zucker1 TL
-
Apfelessig2 TL
-
Dijonsenf2 TL
-
reife Paradeiser in Stücken200 g
-
Naturjoghurt200 g
-
frisches Basilikum Blättchen abgezupft½ Bund
-
Nudeln gekocht (z.B. Penne, Spiralnudeln oder Hörnchen)400 - 500 g
-
schwarze Oliven, entkernt halbiert50 g
-
Cocktailtomaten halbiert150 g
-
Pinienkerne60 g
-
Rucola100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
505 mg
Białko
14 g
Kalorie
2192 kJ /
524 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kräuterfrischkäse
5 Min
Avocadodip auf Chicorée
10 Min
Tomaten-Nudel-Salat
1 Std. 30 Min
Nudel-Rucola-Salat
50 Min
Bunter Tortellinisalat
35 Min
Tomaten-Spinat-Nudeln
35 Min
Nudelsalat mit Ziegenfrischkäse und Rucola
40 Min
Italienischer Nudelsalat to go
30 Min
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
40 Min
Frühlingsquark zum Brot
10 Min
Griechischer Bauernsalat
20 Min
Nudelsalat mediterran
1 Std. 40 Min