![Krautsuppe mit Speck Krautsuppe mit Speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D024925E-491A-4E10-9D26-1ED0C55AD282/Derivates/2D5D3BA5-326B-49FF-BBC3-40D73FEB051D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert (ca. 80 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Rapsöl
- 100 g Speckwürfel
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Kümmel, ganz
- 350 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 10 g Weißweinessig
- 650 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 40 g Schlagobers
- 60 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 858 kJ / 204 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30 min
Kohlrabisuppe
45 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min
Paradeiskraut
35 min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40 min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.
Kohlrabisuppe
35 min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min