Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta di riso
- 100 g di Emmental a pezzi
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 200 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 2 albumi
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pangrattato
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 1 carota a listarelle sottili
- 1 zucchina a listarelle sottili
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone vegetariano
1h 30min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Muffin ricotta e zafferano
40min
Tortino di formaggio, cipolla e mais (Sopa Paraguaya)
1h 10min
Torta di pane salata
55p
Gratin di patate
50min
Torta salata lucana
1h 10min
Tortino di riso in salsa al Gorgonzola
40min
Torta di patate e mais
1h 50min
Plumcake salato vegetariano
1h 15min
Torta di spinaci greca
1h 20min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min