![Torta di riso basmati gratinata Torta di riso basmati gratinata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8A376FD-22D4-4ED6-82B8-534788F0BCFD/Derivates/08E51128-D544-4176-A882-86657D5BA8BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta di riso
- 100 g di Emmental a pezzi
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 200 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 2 albumi
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pangrattato
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 1 carota a listarelle sottili
- 1 zucchina a listarelle sottili
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45min
Frittata autunnale
1ωρ. 15 λεπτ.
Quiche di patate, porri e ananas
2 godz. 20 min
Torta di riso salata
2h 10min
Girelle integrali al tonno e ceci
8 Std.
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1sa 20 dk
Torta alle bietole
3h
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 dk
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Torta di patate e mais
1h 50min
Torta salata di bietole
1 Std.