Torta di riso basmati gratinata

Torta di riso basmati gratinata

3.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Torta di riso
  • 100 g di Emmental a pezzi
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 750 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 200 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
  • 2 albumi
Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 20 g di pangrattato
  • 2 uova
  • 2 tuorli d'uovo
  • 150 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 1 carota a listarelle sottili
  • 1 zucchina a listarelle sottili
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 291 kcal / 1217 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...