Pulao di gamberi

Pulao di gamberi

4.1 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla bianca in quarti
    120 g
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di radice fresca di zenzero
    1 pezzettino
    ½ cucchiaino di zenzero in polvere
  • semi di cardamomo
    2
  • foglia di alloro secca
    1
  • di cannella in polvere
    2 pizzichi
  • di burro
    40 g
  • di code di gambero pulite
    300 g
  • di latte
    230 g
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di acqua
    750 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di riso basmati
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 388 kcal / 1623 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 55.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...