![Pulao di gamberi Pulao di gamberi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83543DD3-824F-49D3-BFE4-38EFD8FF4B5D/Derivates/13C393CF-D5FF-4E00-BEC3-A7D70FCD173A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
-
1
pezzettino di radice fresca di zenzero
lub ½ cucchiaino di zenzero in polvere - 2 semi di cardamomo
- 1 foglia di alloro secca
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 40 g di burro
- 300 g di code di gambero, pulite
- 230 g di latte
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 分钟
Pollo alla paprika con riso venere
30min
Ramen giapponese
1hod. 40min
Yakisoba con gamberi
30min
Enchiladas
1h 10min
Zuppa cinese con polpette di gamberetti
30min
Salmone glassato miele e senape
30min
Noodles con verdure al curry
35min
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Manzo teriyaki con riso
1h 50min
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15min
Pollo con salsa al curry
50min