Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
-
1
pezzettino di radice fresca di zenzero
lub ½ cucchiaino di zenzero in polvere - 2 semi di cardamomo
- 1 foglia di alloro secca
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 40 g di burro
- 300 g di code di gambero, pulite
- 230 g di latte
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baozi di maiale al vapore
2h 10min
Pollo alla paprika con riso venere
30min
Noodles con gamberi e avocado
35min
Pollo al curry caraibico con ananas e riso
2h 10min
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Carimañolas di carne e formaggio
2h 10min
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Gamberi in salsa speziata
40min
Riso basmati mango e gamberi
45min
Maiale in agrodolce
45min
Ravioli 'Shao mai'
2h
Riso cantonese allo zenzero
35min