Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 pizzico di origano secco
- 6 uova
- 1 cucchiaino di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 8 fette di mozzarella, scolata
- 4 fette di pomodoro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40min
Omini di pomodori
1 godz.
Carpaccio di melanzane
45 min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50 min
Zucchine ripiene
1 godz. 10 min
Palline al prosciutto
1 godz. 30 min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2 Std. 35 Min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Peperoni ripieni alla feta
55 min
Patatine di carote e zucchine
30 min