![Zuppa gitana Zuppa gitana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DFE2329-0227-4545-B27E-32DFA79DE70D/Derivates/10351547-f9ab-4cd4-8358-429ccaff06f5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, in quarti
- 10 g di mandorle pelate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di mele
- 250 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 150 g di pere, sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
- 200 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 500 g di acqua
- 100 g di passata di pomodoro
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di pane e lenticchie
55 Min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1ч. 5 мин.
Mariola calabrese
50 мин.
Zuppa patora
1u. 20min
Zuppa di soia gialla
10 Std. 35 Min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 Min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Minestra della nonna
50 мин.
Minestra di riso e ceci
30min
Zuppa di farro alla contadina
50 мин.
Zuppa di lenticchie
50 мин.