Zuppa gitana
TM6 TM5

Zuppa gitana

2.9 (9 ocen)

Składniki

  • 80 g di cipolla, in quarti
  • 10 g di mandorle pelate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di aceto di mele
  • 250 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
  • 150 g di pere, sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 200 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 500 g di acqua
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
774 kJ / 185 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy