Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, in quarti
- 10 g di mandorle pelate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di mele
- 250 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 150 g di pere, sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
- 200 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 500 g di acqua
- 100 g di passata di pomodoro
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 min.
Zuppa di farro alla contadina
50 min.
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min.
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Zuppa di lenticchie rosse
50 min.
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20min
Zuppa montanara
1h
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1h
Zuppa di quinoa
35min
Zuppa primaverile
40 min.
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 min.
Confettura ai frutti rossi e semi di chia raw
12h 15min