Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork tenderloin, cut in slices (1 cm)
- 100 g button mushrooms, cut in slices
-
75
g dry vermouth
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp cream - 1 heaped Tbsp cornflour
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Meat Stock Paste
45min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50min
Greek Style Pork Stew
30 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min