Curried Parsnip and Apple Soup

Curried Parsnip and Apple Soup

4.0 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • parsnips cut in pieces
    380 g
  • leeks cut in pieces
    250 g
  • Bramley cooking apples cored and quartered, plus extra for garnishing
    250 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • curry powder
    2 tsp
  • vegetable stock
    500 g
  • milk
    200 g
  • white wine
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 216 kcal / 905 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...