![French Onion Soup (TM5) French Onion Soup (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/105a2e1a064979bad1899e8b33ac7748/Derivates/df332326866787a03a42e21e88593c3eb23b9b35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g onions, halved or cut in wedges to fit in feeder
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus 5 g or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 1 ½ tsp dark muscovado sugar
- 65 g plain flour
- 50 g white wine vinegar
- 800 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 819 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Strawberry Layer Cake (TM6)
2h
French Onion Soup (TM6)
1 Std.
Pigs in Blankets with Black Garlic Ketchup
3hod. 45min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 Min
Porcini Mushroom Risotto
35 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 Min
Slow-Cooked Pulled Pork with Steamed Buns
3h
Blue Cheese and Pear Dip
10 min
Cevapcici with Tzatziki Sauce
30 Min
Mixed Berry Cocktail
2h 10min
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45 Min