Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, zest and juice
- 1 lemon, zest and juice
- 700 g water
- 400 g potatoes, cut in pieces
- 400 g courgettes, cut in slices (5 mm)
- butter, for greasing
- 4 cod fillets (120-200 g each)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 80 g butter
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min