Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g courgettes
- 100 g carrots
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 25 g unsalted butter, diced
- 75 g white wine
- 1 lemon, 10 g juice and 2 pieces of thin peelings of skin only (2-3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 fresh bay leaf
- 4 white fish fillets, skinless, boneless (e.g. haddock or cod, approx. 100 g each)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 805 kJ / 193 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Wild Rice and Tuna Salad
50 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Warm Turkey and Green Bean Salad
35 Min
Cod with citrus butter
50 Min
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Veracruz Fish
30 Min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 Min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 Min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 Min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1 Std.