Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
5
g fresh coriander (small handful)
lub 5 g fresh flat-leaf parsley (small handful) -
40
g shallots
lub 40 g onion - 250 g fresh salmon fillets, diced (3 cm)
- 2 limes, juice only (approx. 35 g)
- 60 g olive oil
- 1 Tbsp pickled capers, drained (15 g) (optional)
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 4 pinches ground black pepper, adjust to taste
- 100 g salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1h 15min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Salmon Tartare
10min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1 godz. 30 min
Salmon tartare
10min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Peruvian Ceviche
1h 15min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Bloody Mary Soup
25 min
Sous-vide Herbed Turkey with Roasted Red Pepper Sauce
5h