Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g roasted red peppers, preserved
- ½ tsp smoked paprika
- 250 g onions, quartered
- 200 g red onions, quartered
- 100 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g Iberian ham, sliced, cut in pieces (2 cm)
- 1 pinch ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- 100 g water
- 900 g cod fillets, (loins) skinless, boneless
- 1 small handful fresh parsley, leaves only, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1507 kJ / 360 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Seafood Stew with Rice
30 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min