Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g carrots, cut in slices (5 mm)
- 100 g onions, cut in bite-size pieces
- 200 g courgettes, halved lengthways and cut in slices (1 cm)
- 1 garlic clove
- 1 anchovy, tinned
- 20 g fresh basil leaves
- 30 g fresh parsley
- 50 g olive oil
- 200 g cherry tomatoes
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 fresh trout fillets, skinless (approx. 150 g each)
- 600 g water
- olive oil, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1521 kJ / 364 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1h
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 Min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min