Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 perch fillets (approx. 200 g each), skin on
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 spring onions, cut in thin strips (4 cm)
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in thin strips (3 cm)
- 500 g water
- 1 Tbsp soy sauce, seasoned, for seafood (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
40 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Cod with citrus butter
50min
Steamed Fish Fillets
25 min