Mille-feuille à l'abricot

Mille-feuille à l'abricot

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Le sucre vanillé
  • 50 g de sucre en poudre
  • ½ gousse de vanille
La pâte feuilletée
  • 150 g de farine de blé
  • 150 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 75 g d'eau
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 230 g d'abricots frais coupés en brunoise
  • 20 g de sucre glace maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 428 kcal / 1783 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...