Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sucre vanillé
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
La pâte feuilletée
- 150 g de farine de blé
- 150 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 230 g d'abricots frais, coupés en brunoise
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 428 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
13h
Tartelettes fleurs
1 godz. 15 min
Tarte tatin
1 Std.
Miniburgers terre et mer
4 Std.
Tarte pascale aux fruits rouges
1 Std. 25 Min
Mille-feuille à l'ananas
3小时 15 分钟
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Fleur en pâte feuilletée
1 Std.
Fraiseburgers
2h 45min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Tarte au citron
12h