Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sucre vanillé
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
La pâte feuilletée
- 150 g de farine de blé
- 150 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 230 g d'abricots frais, coupés en brunoise
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 428 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Sorbets à rayures vitaminés
24 Std. 15 Min
Mousse surprise
14 Std.
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3h 15 min
Tarte aux fraises
4h
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Mille-feuille pistache-framboise
1h 45min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Eclair au chocolat
1h 15 min
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h