Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
1 ząbek czosnku
-
850 g wody
-
500 g czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych
-
130 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
55 g jogurtu typu greckiego
-
25 g majonezu
-
15 g oliwy z oliwek
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.2 g
Kalorie
1297 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 dk
Salsa balsamiczna z burakiem
1sa 20 dk
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 dk
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1sa 15 dk
Sałatka rosyjska z burakami
1sa 10 dk
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 dk
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 dk
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 dk
Surówka z kalarepy i marchewki
10 dk
Surówka z kiszonych ogórków
15 dk
Surówka z surowego buraka
10 dk
Surówka z selera na słodko
15 dk