Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
TM6 TM5

Sałatka z czerwonych buraków i jabłek

4.6 (429 ocen)

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 1 ząbek czosnku
  • 850 g wody
  • 500 g czerwonych buraków, całych, średniej wielkości, nieobranych
  • 130 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 55 g jogurtu typu greckiego
  • 25 g majonezu
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka octu jabłkowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1297 kJ / 309 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy