Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
TM6 TM5

Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką

4.7 (186 ocen)

Składniki

Łosoś

  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )

Sos z mango, marchewka i fasolka

  • 250 g mango, dojrzałego, tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
  • 50 g brandy
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 300 g wody
  • 200 g marchewki, pokrojonej w ok. 2 mm plastry
  • 250 g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2202.7 kJ / 526.5 kcal
Białko
34.4 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
4.6 g
Sód
772.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy