Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką

Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką

4.7 217 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Łosoś
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )
Sos z mango, marchewka i fasolka
  • 250 g mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
  • 50 g brandy
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 300 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej w ok. 2 mm plastry
  • 250 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 526.5 kcal / 2202.7 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 772.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...