
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Łosoś
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy, grubość 4 cm )
Sos z mango, marchewka i fasolka
-
250 g mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
-
50 g brandy
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
300 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w ok. 2 mm plastry
-
250 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526.5 kcal /
2202.7 kJ
Białko
34.4 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
772.4 mg