
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
kotletów jagnięcych z kością800 - 1000 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liści mięty, świeżych5 g
-
białego octu winnego20 - 30 g
-
wody20 g
-
cukru10 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry1000 g
-
mleka350 g
-
pomidorków cherry200 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
793.2 kcal /
3321 kJ
Białko
40.8 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
56.3 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min