Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
TM6 TM5

Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

4.0 (11 ocen)

Składniki

  • 800 - 1000 g kotletów jagnięcych, z kością
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • 20 g wody
  • 10 g cukru
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 350 g mleka
  • 200 g pomidorków cherry
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3321 kJ / 793.2 kcal
Białko
40.8 g
Węglowodany
56.3 g
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy