Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min