Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.8 g
Kalorie
3321 kJ /
793.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Małże z serowym sosem
40 min
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 godz. 10 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Sos berneński
15 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min