Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.8 g
Kalorie
3321 kJ /
793.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Omułki w białym winie
35 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.