Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • kotletów jagnięcych z kością
    800 - 1000 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • liści mięty, świeżych
    5 g
  • wody
    20 g
  • cukru
    10 g
  • białego octu winnego
    20 - 30 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
    1000 g
  • mleka
    350 g
  • pomidorków cherry
    200 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 793.2 kcal / 3321 kJ
Białko 40.8 g
Tłuszcz 47.5 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...