
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
kotletów jagnięcych z kością800 - 1000 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liści mięty, świeżych5 g
-
wody20 g
-
cukru10 g
-
białego octu winnego20 - 30 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry1000 g
-
mleka350 g
-
pomidorków cherry200 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
793.2 kcal /
3321 kJ
Białko
40.8 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
56.3 g
Błonnik
5.1 g