Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di filetti di salmone fresco
- 20 g di vino bianco
- 2 cucchiaini di sale
- 15 g di coriandolo fresco
- 1000 g di acqua calda (non bollente)
- 180 g di lenticchie verdi secche, ammollate e scolate
- 70 g di cipolla rossa a fettine sottili
- 150 g di peperone a tocchetti
- 2 spicchi di aglio
- 5 g di prezzemolo fresco
- 5 g di senape
- 1 peperoncino verde fresco
- 45 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 413 kJ / 29 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cime di rapa e cous cous
35 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 godz.
Bulgur ai gamberetti
45min
Bulgur alle verdure e menta
35 min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
1 godz.
Insalata di cereali con ratatouille di verdure e Feta marinata al lime e zenzero
1 godz.
Cereali misti con taccole e sgombri
40min
Sundal di ceci
6h 45min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1h 30min
Farro asparagi e frittatina in forma
45min
Cous cous invernale
45min
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 min