![Capesante al pepe rosa con purè verde Capesante al pepe rosa con purè verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C8F53B7D-5197-4689-BE79-F56590BFA727/Derivates/627AF311-EAD0-4694-BCC3-CA71FF28F01F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1 scalogno piccolo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 30 grani di pepe rosa
- 18 capesante con la corolla, sgusciate e lavate in acqua limone e sale
Puré
- 300 g di latte intero
- 700 g di patate, pelate e a fette sottili (3 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 30 g di burro
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 36 grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2h
Baccalà e mazzancolle su crema di spinaci
35 Min
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Vellutata di verdura e frutti di mare
45min
Gamberoni con avocado e yogurt
35 Min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1h 45min
Crema di patate con polpo
1h
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 Std. 25 Min
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2h