Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1 scalogno piccolo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 30 grani di pepe rosa
- 18 capesante con la corolla, sgusciate e lavate in acqua limone e sale
Puré
- 300 g di latte intero
- 700 g di patate, pelate e a fette sottili (3 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 30 g di burro
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 36 grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino al lime e pistacchi
30 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1sa
Filetti di rombo in salsa di noci
2 Std. 30 Min
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1sa 30 dk
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1sa
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Branzino al sale aromatico
55min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Crema di patate con polpo
1sa
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1sa 30 dk