Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
-
100
g di robiola
lub 100 g di formaggio fresco spalmabile - 4 uova
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 250 g di farro perlato cottura 20 minuti
- 1200 g di acqua
- 300 g di asparagi verdi puliti, a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 min
Orzotto con ceci e verdure
30 min
Insalatona di orzo
40min
Farrotto integrale alle verdure
50 min
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55 min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40min
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
35 min
Farro alle carote con frittata
50 min
Farro saltato con piselli e carote
45min
Insalata di miglio e tonno
55 min
Farro con seppie e verdure
35 min