Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cous-cous
- 750 g di acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 finocchi grossi
- 2 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 50 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 6 prugne secche denocciolate a tocchetti
- 6 albicocche secche denocciolate a tocchetti
- 3 rametti di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di verdure
1h 10min
Petto di pollo al limone in salsa di sedano
35 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Torta salata con verdure di stagione
1 godz. 25 min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 godz.
Grano con crema di cavolfiore e prosciutto
40 Min
Insalata di zucchine e asparagi
35 Min
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1 Std. 15 Min
Insalata di patate e salmone profumata all'aneto
1h 10min
Salatini vegetariani
50 Min
Verdure gratinate con panure di anacardi (vegan)
1h
Frittata senza uova
1sa 50 dk