![Finocchi ripieni al cous cous Finocchi ripieni al cous cous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8220DE27-C129-409A-A9D3-9D7088BC82DD/Derivates/377238FE-843C-46B4-A12E-8AF91CCA4466.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cous-cous
- 750 g di acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 finocchi grossi
- 2 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 50 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 6 prugne secche denocciolate a tocchetti
- 6 albicocche secche denocciolate a tocchetti
- 3 rametti di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min
Coniglietti di verdura
50min
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2h 45min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1h 10min
Roll vegetariani
45min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40min
Svizzere vegan
1h
Cipolle al gratin
1h
Parmigiana di finocchi (vegan)
1 godz. 25 min
Insalata rossa
35min
Cous cous marino (vegan)
30min
Risotto finocchi e zafferano
30min