Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- 150 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Ciasto
- 500 g wody
- 700 g batatów, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 300 - 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1652.4 kJ / 394.7 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karbonatki
30 Min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 Std. 30 Min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 Std. 20 Min
Bułeczki z sera gruyère
45 Min
Kibiny litewskie
25 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 Std. 5 Min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 Std. 5 Min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 Std. 35 Min
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min