
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- 150 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Ciasto
- 500 g wody
- 700 g batatów obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 300 - 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 394.7 kcal / 1652.4 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czebureki
2 godz. 35 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Jambalaya
1 godz.
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Moussaka
1 godz. 55 min