Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- 150 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Ciasto
- 500 g wody
- 700 g batatów, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 300 - 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1652.4 kJ / 394.7 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czebureki
2u. 35min
Pierożki shaomai
2 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30 min
Kibiny litewskie
25 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 Std. 10 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Empanadas z wołowiną
3h 40min