Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di vino rosso, tipo Beaujolais o Dolcetto
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 2 stecche di cannella (circa 5 g)
- 3 chiodi di garofano
- 800 g di pere, sbucciate, in quarti e private del torsolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1h
Antipasto piemontese
25 min
Martin sec al Barolo
4h 30min
Zabaione
15 min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2 Std. 30 Min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Salsa tonnata
20 min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h
Mini bonet
2 godz.
Bagna cauda
35 Min
Bonèt
2 godz.