![Pere al vino rosso Pere al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FCBFB78-FAEF-4E3C-BBE2-2FB9F4048064/Derivates/7DAC2A11-B66A-4E80-A257-9BCA0246A76F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di vino rosso, tipo Beaujolais o Dolcetto
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 2 stecche di cannella (circa 5 g)
- 3 chiodi di garofano
- 800 g di pere, sbucciate, in quarti e private del torsolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antipasto piemontese
25 Min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Pere al vino con crema inglese
4 godz. 30 min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5 godz.
Zuppa di cipolle
1hod.
Zabaione
15 Min
Martin sec al Barolo
4 godz. 30 min
Pere a vapore con salsa al cioccolato e cardamomo
40min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2hod. 30min
Bonèt
2 Std.
Bagna cauda
35 min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min