Wersje kompatybilne
Crêpes di grano saraceno con capesante e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di latte scremato
- 250 g di acqua
-
40
g di burro salato
lub 40 g di burro
Farcitura
- 20 g di burro
- 3 mele, tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
- 12 capesante, le noci
- 15 g di brandy
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 85 g di speck a pezzi + 6 fette
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Crêpes di farina integrale
1sa 15 dk
Millefoglie di crêpes di grano saraceno
40 Min
Quinoa germogliata con verdure raw
51sa 25 dk
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14h
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
45 dk
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2h 35min
Cookies alle nocciole (senza glutine)
35 dk
Pancake (senza glutine)
40 Min
Biscotti con i semi (vegan)
2h 40min
Crêpes di farina di castagne con composta di mele
1sa
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min