Wersje kompatybilne
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g di cipolla, in quarti
- 110 g di burro, a pezzi
- 900 g di brodo di carne
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
-
4
fettine di Gruviera
lub 4 fettine di formaggio svizzero (qualsisi tipo) -
1
dose di pasta sfoglia, come da Libro Le mie ricette con Bimby
lub 300 g di pasta sfoglia pronta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3929 kJ / 939 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Crema di cipolle e timo
1 Std.
Zuppa di cipolle di Cannara
1 Std.
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 godz. 25 min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1 Std.
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Vichyssoise
6 Std.
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 godz. 25 min
Baked Beans
14 Std. 5 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Polenta taragna
1h 15min