Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 200 g di cipolle rosse di Tropea a listarelle
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Crema di cipolle e timo
- 500 g di cipolle dorate a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di vino bianco secco
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987.2 kJ / 475 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di porcini
50min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45min
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di funghi
50min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Crema di asparagi
50min
Crema fredda di piselli con yogurt greco e paprika
1h
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di mais
20 min