![Salsa rubra Salsa rubra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75e53ca8-effb-4113-9212-92987ad628a2/Derivates/6445ab64-f310-4591-b11b-72d0c3149409.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di sedano a pezzi
- ½ peperone rosso, pulito e a tocchetti
- 1 peperoncino di Caienna fresco
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 2 cucchiai di aceto di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2343 kJ / 560 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cipolle e timo
1 godz.
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50 min
Fagioli in agrodolce
35min
Salsa ai porri caramellati
30 min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1 godz. 30 min
Salsa selinuntina
15 Min
Salsa di cipolle e mele
30 min
Crema spalmabile alle erbe aromatiche
8 godz. 15 min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Bagna cauda
35min
Salsa dip ai peperoni (vegan)
15 Min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min